Responsive webdesign Rotterdam

Een responsive website uit Rotterdam

Responsive webdesign van Julius heeft dezelfde kenmerken als Rotterdam; eigentijds, toonaangevend, stijlvol en boven alles, niet moeilijk doen als het makkelijk kan. Je zou haast denken dat het bouwen van een website een typisch Rotterdamse aangelegenheid is.

Sinds 2014 worden websites hoofdzakelijk bezocht vanaf een mobiel apparaat, een smartphone of een tablet. Dat stelt speciale eisen aan uw website. Responsive webdesign is een prima oplossing om je website geschikt te maken voor alle apparaten.

Een responsive website past zich aan aan de omgeving waarin hij getoond wordt met behulp van flexibele grids, flexibele afbeeldingen en CSS3 media queries. Simpel gezegd, afbeeldingen, logo’s en teksten kunnen worden geschaald zodat ze op iedere denkbare schermresolutie optimaal gelezen en bekeken kunnen worden.

responsive webdesign

Portfolio

website lijnte-zandee
Lijntje Zandee
website signcraft
Signcraft
website van den berg roses
Van den Berg Roses
website seven days woonstore
Sevendays
website delft wordt groen
Delft wordt Groen
website waanzinnig
Waanzinnig
website jos de ling pianostemmer
Jos de Ling
website marcel
Marcel Verbakel
website narvik by jan des bouvrie
Narvik by Jan des Bouvrie
website ridderrijk
Ridderrijk
website roots autoservice
Roots Autoservice
website binnenstebuiten
Binnenstebuiten
website werkwaardig
Werkwaardig

Interesse in een responsive website?
Mail of bel 06 51 124 384

Mobile first

Een vaak toegepaste ontwerpfilosofie is 'mobile first'. Hierbij gaat men in eerste instantie uit van het kleinste scherm (smartphone), en vervolgens worden het ontwerp en de mogelijkheden opgeschaald naarmate de viewport groter wordt. Een voordeel hierbij is dat als klein begonnen wordt, je zeker weet dat gefocust wordt op de essentiële inhoud.

Obstakels

Het testen van responsive websites is een hele klus. Het grote scala aan verschillende schermformaten en browsers zijn soms moeilijk na te bootsen. Ik maak daarom gebruik van www.browserstack.com. Zo kan ik op alle denkbare platformen en in iedere denkbare browser de site testen.

Adverteren

De online advertentiemarkt is nog niet volledig aangepast aan de flexibiliteit van responsive webdesign. Afmetingen van (flash)advertenties zijn veelal gestandaardiseerd en kunnen niet meegeschaald worden.

Navigatie

Het mag voor zichzelf spreken dat navigeren op een desktop compleet anders werkt dan op een smartphone. En tussen die twee apparaten bestaan er talloze andere verschillende schermformaten. Wat gaan we doen met de hoofdnavigatie? Hoe kleiner een scherm wordt, hoe groter de uitdaging het navigeren zo intuïtief en eenvoudig mogelijk te maken.

Afbeeldingen en video

Het laden van afbeeldingen en video kosten relatief veel tijd. Met name op mobiele apparaten kan dat voor problemen zorgen. Bezoekers zijn misschien bereid iets langer te wachten dan op een desktop of laptop, maar na meer dan vijf seconden laadtijd ben je de meerderheid toch echt kwijt. De laadtijd kan worden verkort door op kleinere schermen ook kleinere afbeeldingen of video’s in te laden. Het gevaar is dan wel dat op bijvoorbeeld een iPhone met een retinascherm afbeeldingen er korrelig uit zien.

De ideale oplossing

Toch bestaat er geen ideale oplossing voor dit probleem. Want stel dat een bezoeker een iPhone met retinascherm heeft, maar niet de beschikking over een redelijke internetverbinding: wat heb je dan liever? Een relatief korte laadtijd en een korrelige afbeelding? Of een relatief lange laadtijd en een scherpe afbeelding? Het is dus jammer dat er nog geen methode bestaat om de resolutie en de internetsnelheid te detecteren en op basis daarvan een bepaalde afbeelding of video in te laden.

Wat kost een responsieve website?

Er zijn verschillende oplossingen met elk een ander prijskaartje mogelijk. Welke oplossing je kiest, hangt af van het type organisatie (welke rol vervul je en wat bied je aan?) en je budget (welke oplossing kun je je veroorloven?).

De mooiste oplossing is een volledig ‘fluid design’, dat meebeweegt met elke denkbare schermgrootte. Op die manier bied je bezoekers op alle apparaten en schermformaten een ultieme ervaring. Werkt lekker, oogt heerlijk.

Voor een eerste kennismaking en een daaropvolgende offerte kun je hier contact opnemen.

Julius Worldwidewebdesign

Alles over mijn werkwijze, projectaanpak, aanvullende diensten en vaardigheden vind je op juliussmit.com.

resize
Contact

Nieuwsgierig? Je kunt me nu benaderen voor een project, maar de kans is ook aanwezig dat je eerst nog met een aantal vragen zit. Dat hoort bij maatwerk. In dat geval kun je me het beste even bellen op telefoonnummer: 06 51 12 43 84 of stuur me een bericht via het contactformulier. Ik help je graag verder.

Op de hoogte blijven? Meld u hier aan om de nieuwsbrief te ontvangen.

Julius Smit

Julius Worldwidewebdesign
Julius Smit
Bergselaan 154a
3037 ch Rotterdam

Tel 010 465 58 01
Mobiel 06 51 124 384
info@juliussmit.com

Neem contact met mij op

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen